top of page

Допомога від URSA з організацією програми стерилізації на Київщині.



Ділимося з вами черговим важливим досягненням нашої маленької команди на юридичному полі.

Ця історія про силу і небайдужість громади, які так часто недооцінюють. А ще про те, що варто не боятися труднощів і діяти!

На початку літа до URSA звернулися жителі Рокитнянської громади з питанням «як гуманно зменшити кількість безпритульних тварин в селищі?». Їхня кількість зростає. Не вакциновані та не стерилізовані, деякі хворі та голодні, перебуваючи в постійному стресі, дичавіючи, вони можуть нести небезпеку для себе і для оточуючих.

Тож небайдужі мешканці не змогли закрити на це очі.

Наша юристка Марина Іванюсько надала консультацію та розповіла, що в місцевому бюджеті мають бути закладені кошти на стерилізацію та вакцинацію безпритульних тварин. Жителі Рокитного повідомили, що такі заходи в їхньому селищі не проводили.

Тож ми разом із дружньою організацією АЗОУ взялися за справу і спільно з Мариною Сурковою розробили Програму контролю за утриманням домашніх тварин та регулювання чисельності безпритульних тварин гуманними методами.

Місцева влада оперативно відреагувала (за що їм щира подяка!), переглянула бюджет та скористалася створеною для них Програмою. І вже в серпні було запроваджено програму стерилізації тварин у громаді.



Цей випадок є яскравим прикладом людської небайдужості та бажання змінювати суспільство, в якому живеш. Адже місцеві жителі могли й далі бідкатись і жалітися на велику кількість безпритульних хвостатих на вулицях, та вони вирішили діяти і в них вийшло 🙌🏽

І це не випадковість. Це спільна послідовна та цілеспрямована робота. Тож не вагайтесь — у вас теж все вийде! Головне, не здаватися. А ми завжди готові надати юридичну підтримку.


Commentaires


bottom of page