top of page

Новий випадок жорстокості до тварин на дорогах.



Недавно ми писали про інцидент на трасі в Конча-Заспі, в результаті якого загинули два песики. Водій втік, та на місці ДТП було знайдено номерні знаки його автівки (публікація Instagram/Facebook від 29/03/2024).


Наша юристка Марина зв‘язалася зі свідками й надала юридичну консультацію та повний алгоритм дій. Свідки збиралися подавати заяву про кримінальне правопорушення за ч. 1 та ч. 3 ст. 299 ККУ до місцевого відділу поліції.


Проте виявилося, що поліція не знає, до якого управління відноситься ділянка, де сталася ДТП, — Києва чи області. Місцеві жителі кажуть, що аварія на цій дорозі трапилася вже не вперше.

Через таке ставлення до своєї роботи правоохоронних органів свідки зневірилися та вирішили не продовжувати займатися цією справою.


Наша юристка кілька днів намагалася з‘ясувати, в який відділ потрібно подавати заяву, але відповіді так і не отримала.



Тож ми вирішили писати одразу 2 заяви на поліцію Києва та Київської обл. Обидві заяви було віднесено до найближчого відділу поліції — Дарницького районного управління ГУ Нацполіції в м. Києві, працівники якого визначили, що ділянка дороги, де стався наїзд на собак, відноситься до Голосіївського районного управління ГУ Нацполіції України.


Заяву прийняли та спрямують відповідно. Чекаємо на внесення відомостей в ЄРДР.

Comments


bottom of page