top of page

Участь URSA в круглому столі з Мінагрополітики, Мінцифри та Держпродспоживслужби із зоозахисними організаціями України.



07/12/2023 юристка URSA Марина Іванюсько разом із президенткою АЗОУ Мариною Сурковою взяли участь у зустрічі представників Міністерства аграрної політики та продовольства України, Міністерства цифрової трансформації України та Держпродспоживслужби із зоозахисними організаціями України.


За круглим столом обговорювали важливі питання: порядок реєстрації та ідентифікації домашніх тварин і створення Єдиного державного реєстру домашніх тварин. Реєстрація тварин є добровільною і безкоштовною і має стати підґрунтям для подальшого розвитку суспільної культури та державної політики в сфері поводження з тваринами. Це і цифрові ветеринарні паспорти з відображенням в Дії, і полегшення пошуку загублених тварин та зменшення кількості безпритульних, і спрощення виїзду українців за кордон разом зі своїми улюбленцями, і багато іншого.



Після виступу ініціаторів проєкту з боку держорганів розробники провели демонстрацію роботи реєстру для ветеринарних лікарів. Під час зустрічі учасники змогли поставити свої запитання, обговорити ключові моменти щодо реалізації проєкту та запропонувати доопрацювання.


Віримо в продуктивність таких заходів та будемо тримати вас в курсі подій.

Підтримати нашу команду в цьому напрямку можна будь-яким зручним способом, вказавши в призначенні «на Юридичну Діяльність».

Comentarios


bottom of page