top of page

Хатіко з Переяслава



Якщо ви не знаєте історію про песика Хатіко з Переяслава, перед прочитанням цього допису радимо ознайомитися з передісторією (публікація Instagram/Facebook від 11/01).


Кілька місяців поспіль він приходив на зупинку о 7й ранку та до вечора бігав за автобусом, що курсує з одного кінця міста на інший. На кожній зупинці песик вдивлявся в пасажирів та шукав того, хто колись його врятував.

Ця історія розбивала серця…


Йому хотіли допомогти місцеві. Одного разу навіть вдалося його впіймати, але то було марно — він вирвався та знову побіг на звичне місце і далі — за звичним маршрутом.

Це сильно ускладнювало ситуацію.


Ми розуміли, що зловити Хатіко — це тільки пів справи. Адже він міг не адаптуватися до нового життя через сильну прив'язку до старого місця.

Та усвідомлюючи, що в такому темпі песик довго не протягне (жвава траса + наднавантаження на серце), ми вирішили спробувати зловити його та знайти йому дім.

Завдяки нашій подрузі Лалі Тарапакіній з Фонду «12 Вартових», яка допомогла з професійним ловцем, все ж таки вдалося впіймати песика та привезти його до Києва! Деякий час Хатіко знаходився під нашою опікою у ветклініці, де пройшов необхідні обстеження та медичні процедури.



Історію про Хатіко побачила чарівна Еміне Джапарова та вирішила подарувати песикові дім. Наша команда забезпечила операцію порятунку, а Еміне допомогла сплатити частину рахунку ветклініки та прийняла малого в свою родину.

Так песик поїхав у новий дім, де зміг переключити свою увагу.


Тепер його зовуть Джанкой. Він живе в приватному будинку в Київській обл. та продовжує бігати свої кілометри, тільки вже в спокійному режимі, без надриву, по території великого двору разом із новим хвостатим другом Кримом, врятованим з Бахмута. Оточений турботою та любовʼю, песик вже не намагається втекти та знаходиться поруч зі своєю Людиною.



Ми вдячні Еміне за нове щасливе життя Хатіко

Comments


bottom of page